TARİHİ PROJE'NİN TEMELİ, TARİHİ GÜNDE ATILDI

''TARİHİ PROJE'NİN TEMELİ, TARİHİ GÜNDE ATILDI''

''Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz; "Dünya çapında proje" olan köprünün temel atma töreninde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve alanı dolduran binlerce vatandaşın yanı sıra Lapseki-Çanakkale karayolu kenarında toplanan çok sayıda vatandaşımızla birlikte 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini ilçemizde attık''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla bulunduğu 18 Mart Stadyumu'ndan video konferans sistemiyle bağlandı.

Başbakanımız Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Güney Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang, AK Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, Çanakkale Milletvekilimiz Ayhan Gider ve diğer protokol üyeleri butona basarak köprünün temelini attı. Tarihi günün anısına Başbakan Yıldırım ve beraberindekilerin içine madeni para ve not koyarak kapattığı tüp, firma yetkililerince temelin atıldığı yere bırakıldı.

6 ŞERİTTEN OLUŞACAK

"Dünya çapında proje" olan köprünün temel atma töreninde alanı dolduran binlerce vatandaşın yanı sıra Lapseki-Çanakkale karayolu kenarında toplanan çok sayıda kişi bu ana şahitlik etti.
Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin de 5. asma köprüsü olarak hizmet verecek köprü, 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te açılması planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü, tamamlandığında "dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" olacak.