Lapseki Belediyemiz tarafından, Bosna Hersek'in Zenica Şehrinde İftar Düzenlendi.29.05.2018

Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz ve beraberindeki Lapseki Belediye Meclis Üyelerimiz ve personelimiz, dostluk köprüleri sloganıyla dost ve kardeş ülke Bosna Hersek'in Zenica şehrine bağlı Pehare köyünde iftar yemeğine katıldılar.

Balkanlar'ın şirin ülkesi Bosna Hersek'in Zenica (Zenitsa) şehrine bağlı Pehare köyünde, Türk Boşnak Dostluk Köprüleri Derneği ile ortaklaşa gerçekleşen iftar yemeğine Bosna Savaşı'nda Gazi olan Harun Hodzic'te katıldı.

İftar yemeğinde Bosna'lı dostlarına seslenen Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz "Atalarımızın yüzyıllarca adaletle hüküm sürdüğü bu güzel coğrafyanın pırıl pırıl insanlarıyla bir arada olmak ve aynı sofrayı paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün büyük Lider Alija İzetbegovic'in kabrini ziyaret edip bir Fatiha okumak nasip oldu. Kendisini saygıyla, şükranla anıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Alija'yı vefatından bir gün önce hastanede ziyaret ettiğini ve Alija'nın liderimiz Erdoğan'a Bosnam size emanet dediğini biliyoruz. Ramazan'ın bereketini Evladı Fatihan ile paylaşmak gerçekten anlatılmaz bir duygu. Allah oruçlarımızı kabul etsin ve kardeşliğimizi daim eylesin." dedi.

Türk Boşnak Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı Jasmin Imamovic ise "Daha önce Lapseki Belediyesi'ni ziyaret etmiş ve orada büyük misafirperverlik ile karşılanmıştık. Eyüp Bey ve kıymetli belediye yetkililerini burada ağırlamak bizim için onur. Ramazan'ın başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyada barışa, huzura vesile olmasını diliyorum. Bu yıl bizim ülkemizde seçim var ama sizin ülkenizdeki seçimler ümmet için, İslam Dünyası için çok önemli. Sayın Erdoğan geçtiğimiz hafta Bosna Hersek'teydi. O Bosna'yı çok seviyor, Bosna'mız da Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyor. Dualarımız her zaman kendisiyle" şeklinde konuştu.

İftar yemeği sonrasında karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi.

Bosna Savaşı Gazisi Harun Hodzic ise savaşa dair anılarını kaleme aldığı ve yakın zamanda Türkçe'ye çevrilen "Bosnanın Temiz Topraklarına Secde" isimli kitabını Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz'a armağan etti.