Hafif Sağanak Yağışlı

Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, Mevlid Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayımladı

Başkanımız Eyüp Yılmaz mesajında, Mevlid Kandili'nin önemine değinerek, "11 Aralık Pazar gününü 12 Aralık Pazartesi gününe bağlayan bu gece, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S)'in dünyaya teşrif edişinin yıl dönümünü hep birlikte idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hz. Peygamberimiz(S.A.S), Müslümanlar ve bütün insanlık için mükemmel bir hayat sürmüş, ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamından insanlığa aktarmıştır. Milletimiz Peygamberine olan bağlılığını, Mevlid-i Şerif gibi bir eserle gittiği her coğrafyada göstermiştir.

Mevlit Kandili, peygamberimizin yaşayışını, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için önemli bir fırsattır. İslam dini, inanç ve ahlakı birbirine bağlamış ve en güzel ahlak sahibi olarak da peygamberimizi tanıtmıştır" "O'nun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme ve arınma mevsimidir"

"Mevlit Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı Hz. Peygamberin (S.A.S) doğumunu kutladığımız, O'nun bireysel ve toplumsal hayatımıza yön veren merhametini, adaletini, sabrını, cömertliğini, insanlığa ve topluma sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı O'nun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme ve arınma mevsimidir.

Bu özel ve mübarek gecede, biz insanların birbirini anlaması, her türlü canlıya sevgi ve şefkatle yaklaşması, güzel duyguların katlanarak çoğalmasını sağlayacaktır.
Peygamber Efendimiz (S.A.S), ırk, dil, din, yaş, renk, cinsiyet ve hiçbir fark gözetmeksizin "İnsana" sorumluluklarını ve taşıdığı emaneti öğretmiştir. İnsanlık, hakkın ve hakikatin yolunda olmayı, adaletten ayrılmamayı, fazileti ve her türlü dünyevi hırsın önünde tutmayı da yine O'ndan öğrenmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid Kandili'nin insanlığa sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirmesini, sevgili peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını diliyor, başta Lapseki'li hemşerilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini kutluyorum."