Sisli

BAŞKANIMIZ EYÜP YILMAZ 17 AĞUSTOS DEPREİ YIL DÖNÜMÜ SEBEBİYLE BİR MESAJ YAYINLADI

Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, 17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara depreminin 17. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, 17 yıl önce meydana gelen, birçok vatandaşın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına yol açan Marmara depreminin yaşanan en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini aldığını belirtti.

Başkanımız; “Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmazdır.

Burada önemli olan husus, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek ve yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmamızdır.

Bu sebeptendir ki, hem kamu hem de özel sektör olarak yapacağımız tüm binaların kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü standartlara uygun olarak yapılmasını sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi