8 Mart Dünya Kadınlar Günün'de Aziz Şehitlerimizi Ziyaret Ettik.08.03.2018

8 Mart Dünya Kadınlar Günün'de Aziz Şehitlerimizi Ziyaret Ettik

Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz; ''Kadınlarımız, Her İnsanın İlk Kılavuzu ve ilk öğretmeni Annesidir''

''253 Bin Şehidimizin Huzurunda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Farklı Bir Etkinlik Yapmayı Planladık. Kurtuluş Mücadelesinde Türk Askeri İle Cephede Omuz Omuza Savaşan Kahraman Türk Kadınlarımızdan Olan Erzurumlu Nene Hatunu, Cumhuriyet Tarihinin İlk İstiklal Madalyası'nı Kazanan Çocuğumuz Nezahat Onbaşı’yı, Kara Fatma’yı, Kılavuz Hatice’yi, Erkek Halime’yi Ve Daha İsmini Sayamadığım Nice Kadın Kahramanlarımızı Ve Kahraman Yiğitleri Dünyaya Getiren Kadınlarımızı; Şühedanın Huzurunda Saygıyla Anmak İçin Toplandık''

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Lapseki'li yüzlerce kadınlarımız ile birlikte Gelibolu Tarihi Yarımadası ve Çanakkale Şehitliklerimizi ziyaret ettik ve mevlid-i şerif okutarak Afrin ve tüm şehitlerimize dualar okuduk.

Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz; ''Hayatın Kaynağı, Rahmetin, Merhametin, Şefkatin Sembolü Kadınlarımız, Fedakârlığın Sembolü Şehit Annelerimiz, Şehit Eşlerimiz, Bütün Verdiğim Çabalarda, Gayretlerde Hep Yanımda Olmuş Değerli Eşim Ve Bu Programa Katılan Değerli Kadınlarımız; Hepinizi Saygı Ve Sevgiyle Selamlıyorum.
Değerli Misafirlerimiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle Gerçekleştirdiğimiz Bu Programda Bütün Kadınlarımızın Gününü Gönülden Kutluyorum.

Lapseki Belediyesi Olarak, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde, 253 Bin Şehidimizin Huzurunda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Farklı Bir Etkinlik Yapmayı Planladık. Kurtuluş Mücadelesinde Türk Askeri İle Cephede Omuz Omuza Savaşan Kahraman Türk Kadınlarımızdan Olan Erzurumlu Nene Hatunu, Cumhuriyet Tarihinin İlk İstiklal Madalyası'nı Kazanan Çocuğumuz Nezahat Onbaşı’yı, Kara Fatma’yı, Kılavuz Hatice’yi, Erkek Halime’yi Ve Daha İsmini Sayamadığım Nice Kadın Kahramanlarımızı Ve Kahraman Yiğitleri Dünyaya Getiren Kadınlarımızı; Şühedanın Huzurunda Saygıyla Anmak İçin Toplandık.
Değerli Hanımlar, Bizim Görevimizin Esası İnsan Onurudur, Bizim Görevimizin Temeli Kadınlarımızın Onuruna Sahip Çıkmak, İnsanlık Onuruna Sahip Çıkmaktır. Erkeklik Onuru İse Ancak Ve Ancak Kadınlara Saygıyla, Hürmetle Başlar. Kadınlara Hürmet Göstermeyen Erkeklerin Onuru Da Olamaz, İzzeti De Olamaz, Saygınlığı Da Olamaz. Annesinin Elini Öpmeyen, Hanımına Hürmet Göstermeyen, Kız Evlatlarının Başını Okşamayan Bir Erkeğin İnsanlık Onurundan Nasibi Yok Demektir. Bizde sizlerle ve sizlerin desteği ile Lapsekimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada daha iyi hizmet etmeye devam edeceğiz.